menuy
Start
News/nyheter Om oss Breeding/Avel Clinic/läger Träningstips Bilder Banor Länkar

 

Lotis

Lotis fick SM-silver 2006

Foto Andreas Silverberg

Lotis blev Nordisk mästare i lag -05

Lotis är en tik som är trevlig, välkonstruerad och mycket arbetsglad. Hon är aldrig grälsjuk, utan bara helt underbar i våra ögon sett. Läs om Lotis resultat: Agility-SM

 

Lotis tränas nog främst i agility, men det beror på att vi tycker att det är det roligaste som finns. Detta har smittat av sig på henne. Hon är mycket lätt att styra för hon är oerhört följsam. Det är ibland lite svårt också eftersom det ibland blir fel då eftersom vi kanske inte alltid är så exakta med kroppen. Men man lär så länge man lever.

 

Lotis är ganska tuff. Hon älskar att bada men hon har lärt sig simma ordentligt först när hon var två år. Men det beror på att de schäfrar vi haft har varit ganska buffliga och bråkiga i vattnet.

 

Efter att ha fått vår andra Aussie Sussie så inser vi vilken underbart lätt hund Lotis har varit. Det är liksom aldrig några problem med henne: hon lär sig lätt är alltid glad och vet alltid sin plats. Men alla aussie är INTE så här!!!

Tänkte berätta lite udda saker om Lotis. Hon är en ranghög tik, dvs hon lägger sig inte för någon annan hund. Hon visade det för några år sedan när hon träffade sin mor Holly. Så det resulterade i att Holly blev sur på sin odrägliga dotter och skulle säga till henne, då fastnade hon med hörntanden i toppen av ena örat så Lotis har nu en liten liten bit av ena örat som saknas. Detta syns inte för hon har ju mycket päls, men det är en liten påminnelse om att hon ger sig INTE! Men när hon var valp så var det många gånger en bra egenskap för tikar som vanligtvis inte tyckte om valpar tyckte mycket om Lotis för hon betedde sig inte som en valp. Valpar brukar ju kräla för äldre tikar, men inte Lotis. Men detta har ju fört med sig att hon har fått lite stryk också.

 

Våra vänner har en blandrastik som är nästan lika gammal som Lotis och det hade ju varit lättare om de två hade gått bra ihop. Nu tycker Emma som hon heter att Lotis är läskig. Till saken hör att Emma väger 60 kg (Lotis väger 20) så man kunde tycka att det är konstigt att Emma bryr sig,  men Emma är en ganska ängslig hund. Så vi tog då alla hundarna till en stor äng för att släppa dem så att de inte skulle känna sig trängda. Vi sa till Titti släpp du Emma, Lotis hinner undan om hon vill. Så sagt och gjort Emma släpptes och gjorde en tjurrusning mot Lotis som stod och tittade på detta stor bruna som kom farande och när Emma var nästan framme så gjorde hon ett fyrfotahopp åt sidan, och Emma fortsatte rakt fram ungefär 20 meter till. Emma och Lotis brydde sig sedan inte om varandra särskilt mycket. Emma insåg kanske att den hunden hinner hon inte med!

 

Lotis är underbar på mer än ett sätt. En gång så lånade vi ut henne till en som gick kurs för Magne. Hon var så ledsen för hennes hund ville inte mer och halva dagen var kvar. Så tog hon Lotis och Lotis jobbade som sjutton för att allt skulle bli rätt. Nu var Agneta jätteduktig själv så det gick bättre än vi hade trott. Men det bara visar på hur anpassningsbara våra hundar är.

Lotis - Foto Andreas SilverbergLotis  Foto Andreas Silverberg

 

Crofter Holding's Bluebird Pincie Creek's Aurora Chief Twin Oaks Jim Bowie Twin Oaks Kit Carson
Twin Oaks Tiara
Jan-Mar Scarlet O'ara Beauwood's Rustlin'in The Sun
Jan-Mar Arrogance 'n Lace
FINUCH LPI
Bluefire's Ice Dancer
Bearjay's Mickey Gefion Blackfire
Wee Jenny Of Bearjay
Bluefire's Little Fire Dancer Gefion Firecrest Of Bluefire
Gefion's Dancing Bear Of Bluefire